donderdag 31 oktober 2013

20131031

.......de voedselindustrie is een heel kwetsbare bedrijfstak.....
hoe blijft het schoon
tegen lage productiekosten
dat er geen onnodige onkosten gemaakt worden
zo voordelig mogelijk
en dat er af en toe iemand ziek wordt.... !!!!??.... jammer dan


Meer zieken door toename voedselinfecties

Het aantal voedselinfecties en voedselvergiftigingen is in 2012 gestegen ten opzichte van het jaar daarvoor. 


Ook werden meer mensen ziek van besmet voedsel dan het voorgaande jaar, zo blijkt uit donderdag gepubliceerde cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).
De toename komt vooral door meerdere grote uitbraken van infecties vorig jaar, zoals bijvoorbeeld de salmonella-uitbraak die werd veroorzaakt door besmette gerookte zalm.
In 2012 zijn er 276 uitbraken gemeld bij het RIVM en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) waar 2607 mensen ziek van werden. In 2011 ging het om 214 uitbraken en 977 zieke mensen.

Uitbraak

De instanties spreken van een uitbraak als meer dan 20 mensen ziek worden. De meeste infecties ontstaan doordat er niet hygiƫnisch gekookt wordt, bijvoorbeeld door rauw vlees met ander voedsel in aanraking te laten komen. Meestal is het norovirus of de salmonella-bacterie de boosdoener.
Door: ANP; 31 oktober 2013

Geen opmerkingen:

Een reactie posten